دکتر مجید ابهری در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان این مطلب افزود: 70 درصد از زنان معتاد الگوهای بزهکاری خود را والدین، دوستان و همسر اعلام کرده اند و همچنین زندگی جمعی در مناطق سکونت جرم خیز و محلات حاشیه ای از جمله دلایل جغرافیایی بوده که توسط زنان اعلام شده است.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: بی سوادی، فقر اقتصادی و ناآگاهی اجتماعی و زندگی خانوادگی متلاشی از دلایل رفتاری بزهکاری زنان بوده است.
ابهری با اشاره به اینکه 40 درصد زنان بزهکار متولد تهران و 60 درصد از آنان متولد شهرستان ها بوده اند که قبل از رسیدن به 15 سالگی زادگاه خود را ترک کردند، گفت: 75 درصد زنان بزهکار بین 18 تا 35 سال و بیشتر به جرایم مواد مخدر آلوده بودند. همچنین در جرایم خود فروشی طیف سنی 18 تا 26 سال دارای اکثریت بوده اند.
وی افزود: آمارهای بدست آمده حاکی از آن است که نزاع و درگیری بین زنان در 6 ماهه اول امسال در مقایسه با سال گذشته دو و نیم برابر افزایش داشته که در مورد مردان یک و نیم درصد با کاهش درگیری و نزاع روبرو بوده ایم.
این آسیب شناس اجتماعی اظهار داشت: همچنین جرایم منافی عفت، سرقت های مسلحانه و استفاده از سلاح سرد در 6 ماهه اول سال کاهش چشمگیری داشته و اصلی ترین علت آن را نیز می توان نظارت و قاطعیت انتظامی و قوه قضاییه قلمداد کرد.
به گفته ابهری، با توجه به بالا بودن آمار بی سوادی در بین زنان بزهکار که حدود 80 درصد آنها زیر دیپلم بوده اند، افزایش آگاهی های تحصیلی و اجتماعی همراه با افزایش مهارتهای زندگی و پوشش های حمایتی می تواند از بزهکاری زنان پیشگیری و یا از تکرار جرایم توسط آنان جلوگیری کند.
نظر شما